Q&A - VASTAUKSET

tiistai 3. lokakuuta 2017

Ekana ihan super ISO kiitos kaikille kysymysten esittäjille, tästä postauksesta tuli pitkä. Kannattaa keittää vaikka kahvikupillinen tai kaksi, sillä tämän lukemisessa kestää! Tänne löysi arvonnan aikana paljon uusia lukijoita, joten tervetuloa! 💗 Arpaonni suosi tällä kertaa Niinaa, laittelin sulle jo sähköpostia! :) 

Ja hei, tuplatriplatarkastin että kaikkien kysymyksiin on vastattu, mutta jos sun kysymys puuttuu niin kerro toki! Osa kysymyksistä oli samoja, joten niihin oon tietty vastannut vain kerran :)


BLOGI

Kuinka kauan yleensä yhden postauksen kirjoittaminen kestää? Tämä riippuu ihan postauksesta! Kuukauden suosikkeja valmistelen koko kuukauden, eli kirjoitan vihkoon ylös käytetyimpiä tuotteita tai uusia huikeita löytöjä. Jos tätä taustatyötä ei lasketa, niin ehkä 30min - 1 tunti on tosi lähellä sitä aikaa mikä menee tähän koneella kirjoittamiseen! Pätee kyllä melkein kaikkiin mun postauksiin! (Tähän Q&A-postaukseen on mennyt tunteja!)

Kuinka paljon kuvaat yleensä päivittäin? Joskus kuvaan useaan postaukseen kuvia, joskus oon pari päivää ilman kameraa. Fiiliksestä ja valoisuudesta riippuen! 

Teetkö samalla monta postausta vai vain yhden? Saatan kuvata parin postauksen kuvat / instagramin kuvat yhden päivän aikana, mutta en ole tainut kertaakaan tehdä kerralla useaa postausta valmiiksi asti! Teen siis yhden postauksen kerrallaan.

Miten innostuit bloggaamisesta?  Mulla oli blogi joskus lukioaikaan. Sen jälkeen oon tehnyt parikin eri blogia, jotka muistaakseni ovat olleet pystyssä kuukauden. Kuitenkin bloggaamiseen jäi iiiiso kipinä ja kun vuoden päivät haaveilin uudesta blogista, niin päätin vielä kokeilla. Ja se kannatti, täähän on ihan mahtavaa! 

Kuka ottaa asukuvasi? 99 prosenttia ajasta mun poikaystävä ottaa mun asukuvat. Iso pusu sille hassulle kun on opetellut käyttämään kameraa mun takia! 💗Kahdesti mun kuvat on ottanut mun veli ja hyvä kaveri.

Millä kameralla kuvaat? Mulla on käytössä Canon 600D ja melkein aina siinä on kiinni Canonin 50mm f/1.8 -objektiivi!

Mistä ammennat aiheet postauksiin? Hmmm, vastaus tähän taitaa olla ihan vaan mun oma arki! Kirjoittelen tänne paljon kaikenlaista mitä mun omassa arjessa tapahtuu. Jotkut postausideat saan toisista blogeista. Ja postausideoista jos niitä tulee! Niitä saa aina ehdotella!

Mitä blogaaminen on sinulle antanut? Bloggaaminen on tuonnut mulle tosi ihania "blogituttuja". Toiset bloggaajat varmaan voivat samaistua tähän! Vaikka en ookaan ketään bloggaajakamua tavannut, niin osa tuntuu tosi läheisiltä ihan vaan blogien ja snäppien perusteella! Blogi on myös jollain tavalla tuonnut itseluottamusta!

Oletko joskus katunut jotakin postaustasi? En. Oon kyllä kirjoittanut blogia niin vähän aikaa että olis aika kamalaa jos katuisin jo tässä vaiheessa mun postauksia! Haluan pitää tämän sellaisena blogina jonka sisältöä ei kaduta lukea kymmenen vuoden päästä.

Tuleeko välillä tunne, että ideat loppuvat? Vielä sellaista ei ole tullut, onneksi! Mulla on blogijuttuihin oma vihko, jossa on luonnoksia mm. joulun postauksiin! Samoin bloggerin luonnoksissa on reilut 10 postausta, tosin nekin odottavat vähän talvisempia kelejä. Asukriisien määrä on kyllä blogin mukana moninkertaistunut, hah!

Miten suhtaudut yhteistyöpostauksiin? Tuleeko paljon ehdotuksia ja teetkö niitä jos tulee? Mun mielestä yhteistyöpostaukset on tosi kivoja lukea, moni on sitä mieltä että ne ovat jollain tavalla huono juttu, tätä en kyllä ymmärrä! Mulle on tullut yksi yhteistyöpostauspyyntö sähköpostiin. Tää tuli ulkomaalaiselta yritykseltä josta en ollut kuullutkaan ja mä en todellakaan kuulunut heidän kohderyhmäänsä. Tällaisista mä kieltäydyn kohteliaasti! Mutta tottakai blogiyhteistyö on mahdollinen myös mun kohdalla, ihan mielellään sellaiseen lähtisinkin jos yrityksen ja mun maailma kohtaa! En vaan halua mainostaa mun blogissa jotain tuotetta joka ei vaikuta ollenkaan omalta jutulta. :)OMA TYYLI

Mitkä ovat tyylisi kulmakiviä? Musta-valkoiset vaatteet. Rakastan mustia farkkuja yhdistettynä rentoihin yläosiin. Tykkään yhdistellä rentoja ja siistimpiä vaatteita keskenään. Esimerkiksi nahkaista kynähametta ja rentoa Tupac-paitaa! Tykkään myös ajattomista, klassisista vaatteista.
Käytän aina hopeisia koruja ja yleensä pientä laukkua. Mun meikkaustyyli on aika luonnollisen sävyinen, rakastan highlighteria ja meikkaan joka päivä ainakin kulmat ja ripset.

Mikä on suosikki vaatekappaleesi? Adidaksen t-paita, äskettäin postauksessa näkynyt pörröinen neuletakki ja BikBokin Never Denimit!

Mitä vaatetrendejä ihannoit ja inhoat? Rakastan isoja neuleita ja tiukkoja farkkuja. Tykkään sellaisesta rennosta tyylistä. Verkkosukkikset iski muhun täysillä! Inho on vähän turhan voimakas sana, mut en tykkää itselläni croptopeista enkä leveälahkeisista housuista. Enkä oikein välitä läpinäkyvistä vaatteista. 

Mitkä ovat pahimpia "tyylimokiasi"? 
Mitkä tyylit nolottavat näin jälkikäteen? Koko mun yläasteen tyyli, aivan kamala. Tai no se oli sellainen "ruma vaihe" kaikkien mun ikäisten keskuudessa. Nykyään yläasteella pukeudutaan niin eri tavalla kuin sillon kun mä olin sen ikäinen. Pahin kuitenkin on mun "gootti-vaihe". Toivon aina että mun vanhemmat ei olis ikinä päästäneet mua ulos sen näköisenä!

Millaisia vaatteita et ikinä laittaisi yllesi? Sellaisia ruutukuosisia Vanseja, Fiorella-farkkuja (joita mulla ei muuten koskaan ollutkaan !), niitä legginssejä joissa oli musta-valkoisia pystyraitoja. Yläasteen bileissä oli tapana käyttää Onlyn toppeja mekkona ja niitä laitettiin aina kaksi päällekäin, sitä tyyliä mäkin kokeilin ja huhhuh, ei enää ikinä! Nääkin vaatteet sopii jollekin, mut mulle ei!

Mistä haet inspiraatiota? Blogeista, Pinterestistä, Youtubesta ja ihan vaikka verkkokauppojen nettisivuilta! Siellä näkee kivasti  miten joku vaate on stailattu! Seuraan myös Kate Middletonin pukeutumista, hän on UPEA !

Millä värillä et ikinä värjäisi hiuksiasi? Shokkivärit ei oo yhtään mun juttu. Mä en myöskään oman punaisen hiusvärin takia lähtisi vaalentamaan mun hiusta. Tykkään mun tukasta tosi paljon tällaisena tumman ruskeana!

Mikä on lempiasusteesi? Mun kaksi sormusta mun oikean käden nimettömässä ja keskisormessa. Ne ovat olleet mulla yli kymmenen vuotta enkä osais olla ilman! Mun sormukset ovat molemmat aitoa hopeaa ja keskisormen sormuksessa löytyy zirkonia-timantti. Tästä tulee myös se syy miksi en käytä kuin hopeisia koruja.

Vaikuttaako luonnonvalon määrä pukeutumistyyliisi? Hmmm, ei ehkä valon määrä itse vaikuta, enemmänkin tuo lämpötilan muutos! Ehkä pimeällä haluaa vaistomaisesti vähän lämpimämpää päälle, kesällä voi vaikka käyttää kirkkaan väristä mekkoa mut syksyllä ei oikein tee mieli sitä pukea.


MUUT

Mikä sua helpottaa, jos on huono päivä tai joku asia ärsyttää oikein paljon? Mulla harvoin on huonoja päiviä ja silloin kun on, se johtuu siitä että herään päänsärkyyn. Eli tässä tapauksessa auttaa burana! Jos oon tosi ärsyyntynyt niin käyn lenkillä, se nimittäin auttaa kaikkeen! Saatan myös ragesoittaa jollekin kaverille joka ymmärtää mua siinä asiassa. Yleensä toi kotoa poistuminen on se paras ratkaisu.

Millaisena kuvittelet sun elämän, jos ajattelet elämää 10 vuotta eteenpäin? Kymmenen vuoden päästä oon 33-vuotias. Toivon että mä ja V ollaan löydetty meidän unelmien kämppä ja meillä olis yksi koira. En tiedä yhtään asutaanko edes Suomessa, mutta uskon että ollaan V:n kanssa yhdessä. Toivon että se olis jo polvistunut mun eteen sen sormuksen kanssa jota oon katsonut 15-vuotiaasta asti, hah! Saatan tehdä vielä baarijuttuja, mutta päivätyökään ei oo ehkä pois suljettu juttu. Mun elämä on 33-vuotiaana onnellista ja ihanaa. 💗

Entä olisitko 10 vuotta sitten osannut ajatella, että elämäsi on sellaista kun se tällä hetkellä on? En, mä en 13-vuotiaana murehtinut maailman menoa ollenkaan. Eikä mulla ollut mitään suunnitelmia tai unelma-ammattia. Tiesin kyllä aina että haluan lukioon ja matkailu kiinnosti jo silloin. Mutta koko mun elämä on ollut mulle ihan ylläriä. En oo oikein suunnittelijatyyppiä, liiat suunnitelmat ahdistaa vain.

Millaista elämäsi on nyt, verrattuna vuoteen 2010? Tää on kyllä hankala, isoimmat erot on varmasti siinä että oon muuttanut kotoa pois vieraalle paikkakunnalle, oon valmistunut lukiosta ja ammattiin ja mulla on korkeakoulusta opiskelupaikka ja tän hetken unelmatyöpaikka ja maailman paras poikaystävä. Mun elämä on jollain tavalla jopa huolettomampaa, vaikka nyt mä vastaan itse itsestäni. Oon järjestänyt asiani paremmin kuin hyvin jos näin voi sanoa!


Haluatko joskus naimisiin tai lapsia? Naimisiin melko varmasti, jos menen kihloihin niin kyllä ne häätkin tulee sitten jossain vaiheessa. Lapset tulee olemaan meillä karvaisia ja nelijalkaisia ja niillä on häntä. Ihmisvauva saattaa olla suunnitelmissa kahdenkymmenen vuoden kuluttua, mutta kertaakaan mun iän aikana äidinvaistot eivät ole heränneet. Mutta never say never!


Ootko introvertti vai ekstrovertti? Mussa on ehdottomasti molempia piirteitä mutta oon ehkä enemmän introvertti. Viihdyn pienemmässä porukassa ja uudet tuttavuudet saavat mut vähän varuilleen. Toisaalta oon kyllä aina äänessä mun kavereiden kanssa. Tää introverttius tulee just uudessa porukassa esille silleen että oon vähän ujo. Mut sitten kun muhun tutustuu niin morjens! :D

Unelmiesi matkakohde ja miksi? Lontoo! Se on mun all time unelmakohde! Joku Britanniassa kiehtoo muutenkin, kuninkaalliset, ihmiset, puistot, brittiaksentti, Harry Potter ja laituri 9 ja kolme neljännestä (hah)... Mä varmasti itken kun joskus matkustan Lontooseen ja teen sen silkasta onnesta. Oon haalunnut sinne ihan ekaluokasta lähtien.

Minne haluaisit matkustaa? Lontoo, Rooma, Praha, Australia, Kuuba, Meksiko, Brasilia, Uusi-Seelanti, Tukholma, Kroatia... Jos V ehdottaisi mulle muuta kohdetta niin varmaan lähtisin mielelläni mukaan! Enhän mä koskaan haaveillut Berliinistäkään ja oon ihan rakastunut siihen!

Paikka jossa haluaisit käydä mutta et ole vielä päässyt käymään? Hah, kaikki nuo yllä luetellut! Mutta siis jos ei matkakohteita lasketa tähän niin haluaisin käydä Zara Homessa ja Anthropologiesilla shoppailee kotijuttuja! Vaikka jotain kulhoja, hah! Anthropologiesilla on maailman kauneimpia astioita! 💗

Monessa maassa olet käynyt? Oon käynnyt Hollannissa Amsterdamissa ja Saksassa Berliinissä. Ollaan myös ajettu Norjan puolella autolla, mutta en oo noussut siellä edes autosta ulos joten varmaan vain Hollanti ja Saksa lasketaan.

Mikä on sun lempikohde Suomessa? Mulle ei oo Suomessa muodostunut mitään sellaista must-kohdetta. Mä en matkusta täällä oikeestaan muusta syystä kuin että meen sukuloimaan jonkun luo, eli kaupungilla ei oo niinkään väliä! Helsinki ois varmaan se minne ensimmäisenä lähtisin, siellä ei loppuisi tekeminen ja näkeminen kesken! Ja rakastan niitä vanhoja asuinalueita! Kävin reilu vuosi sitten viimeksi Helsingissä ja rakastuin Eiraan! Aivan ihana paikka ja sitten meri lähellä! 💗

Mihin maahan muuttaisit, jos et saisi asua enää Suomessa? Saksaan ja siellä Berliiniin tottakai! Sopii mun elämäntyyliin jotenkin tosi hyvin toi Berliini!


Mistä pidät eniten itsessäsi? Entä vähiten? Oon huomaavainen tyttöystävä ja kaveri. Yritän auttaa aina kun vain mahdollista ja tykkään järjestää yllätyksiä. Uskallan myös väittää mun huumori on hyvää!
Vähiten tykkään mun mielikuvituksesta, joka saa mut pelkäämään yksin ollessa. Se on oikeesti vaan yksi iso taakka pelätä pimeää ja "mörköjä".

Kuinka kauan oot seurustellut? Mulla ja V:llä ei oo oikeestaan edes vuosipäivää. Me alettiin puhua enemmän marraskuun puolivälissä viimevuonna. Piti käydä etsimässä meidän keskustelut ihan alusta ja 12.11 me alettiin höpöttää FBssä, V sanoi mua valopilkuksi synkässä sammuneessa Savossa ja sit tätä tyttöö vietiin, hah! V on sitä mieltä että me alettiin seurustella vasta Berliinin reissun jälkeen. Mitähän me sitten tuo puoli vuotta ollaan oltu jos ei kerran tyttö- ja poikakamuja! :D Jos teitä kiinnostaa kuulla meidän rakkaustarina niin me voidaan kertoa se teille kyllä! :)

Tämän hetken suosikkibiisi? Kendrick Lamar - HUMBLE. Mahtava!

Millaista musiikkia kuuntelet? Paljon ysäriräppiä! Tupac ja NWA on ihan lemppareita, ysäriräpin kanssa ei voi oikein mennä pieleen. Räppi ja hiphop on ne mun jutut! Tottakai tuoreemmissa biiseissä ja eri genreissä löytyy myös lemppareita, mutta ysäriräppiin ei voi kyllästyä.

Suolainen vai makea? Suolainen! Rakastan myös makeaa mutta siitä tulee paha olo! Ihan lemppariherkku on joku suolainen piirakka, vaikka kinkku tai lohi! Makeissa herkuissa kirpeet hedelmänamit on parhaita!

 Kolme asiaa joissa oot huono ja kolme asiaa missä oot tosi hyvä? Oon huono soittamaan virallisia puheluita ja jopa omille vanhemmille. Oon myös huono tekemään tuttavuutta uusiin ihmisiin vaikka oonkin iloinen jos joku haluu tutustua muhun. Oon myös älyttömän huono pitämään V:ltä salaisuuksia, kolmesta synttärilahjasti möläytin vahingossa kaksi.
Mä oon hyvä tekemään juustokakkua, blogiin pitäisi kyllä tehdä joku freshi juustokakkuohje! Oon hyvä muistamaan synttäripäivät ja lähetän aina kortin! Oon myös hyvä kaveri!

Mitä et voisi koskaan tehdä? En voisi ikinä pettää mun poikaystävää. En ikinä. En voisi elää enää itseni kanssa sen jälkeen. Enkä tietenkään voisi ikinä tahallaan satuttaa ketään ihmistä.

Miltä näyttää juuri sinun vapaapäiväsi ? (vaatetus, tekeminen yms.) Mun vapaapäivä näyttää tosi tylsältä. Yleensä mä vaan makaan sängyssä ja katson Youtubesta videoita. Mutta joskus jos en oo ihan poikki työvuoron jälkeen, meen vapaapäivänä shoppailemaan, kahville, teen kotijuttuja ja saatan tehdä vaikka muffinsseja! Oon vähän sellanen joka tarvii tällasia nollauspäiviä jolloin en tee mitään! Mulla on aina päällä V:n harmaa t-paita, se näkyykin snäpissä ihan yhtenään, olin sitten vain kotona tai vapaapäivää viettämässä, hah! :D

Millainen on tyypillinen päiväsi? Mun päivät alkaa sillä että herään kouluun noin 2,5 tuntia aikaisemmin kuin koulu alkaa. Tykkään aamulla meikata, laittaa hiukset ja juoda kahvit rauhassa. Ja hyvällä säällä kävelen kouluun joten siihen pitää varata n. 45 minuuttia. Pääsen koulusta kotiin usein kahden maissa ja kotimatkalla käyn ruokakaupassa ja usein myös ihastelemassa meikkejä Sokoksella. Kotiin tullessa vaihdan heti kotivaatteet, eli sen tutun V:n paidan päälle ja keitän kahvia. Saatan syödä nuudelia tai jos mulla ei oo ihan kamala nälkä, teen jotain oikeeta ruokaa pariksi päiväksi. Samalla mulla on kone auki ja luen blogeja ja vastailen kommentteihin. Tämän jälkeen lähden kavereiden kanssa kaupungille jos ollaan sovittu menoja tai sitten pysyn kotona ja siivoan. Jos mulla on töitä yöllä, meen päikkäreille. Jos taas ei ole niin sitten mä valvon iltaan asti ja menen nukkumaan "normaaliin" aikaan.

Millainen sisustaja olet? Tosi musta-valkoinen! Edes lakanat eivät saa olla muuta kuin mustaa ja valkoista tai jotain niiden sävyä. Mulla on kyllä ruskea Ikean pöytä, mutta se sopii tän kämpän listojen väriin. Mä oon myös jollain tavalla aika tarkka, päiväpeittoa etsin tänne kaksi vuotta. Sisustus ei voi koskaan olla valmis, tännekin voisi ostaa vaikka mitä juttuja! Seuraava projekti taitaa olla joulutyynyjen ja -valojen osto!

Vaikuttaako luonnonvalon määrä sisustustyyliisi? Muuten ei oikeestaan mutta kynttilöitä tulee poltettua! Mulla on saman näköistä kesät talvet!

Mikä on mielestäsi syksyssä parasta? Lämpimät neuleet ja kaakao. Ne aurinkoiset syyspäivät kun ei ole vielä liian kylmä, puiden lehdet ovat ihanan värikkäitä ja se kun hengitys höyryää aamulla. Näitä ihania päiviä on syksyisin liian vähän! Oon vähän sellanen syysmasistelija.

Mikä on sun suosikki viikonpäivä ja miksi? Sunnuntai! Se on mun vapaapäivä ja saan käyttää sen muhun itseeni!

Luetko paljon kirjoja vapaa-aikanasi? En enää! Luin elokuussa yhden kirjan ja vaikka tykkäsinkin lukea, niin ei lukutoukka päässyt puraisemaan enempää. Pienenä luin Harry Pottereita jatkuvasti! Toisaalta ostin juuri uuden kirjan joka pitäisi päästä aloittamaan.

Mikä/mitkä asiat saavat sinut aamuisin nousemaan ylös sängystä ? Tähän pitää vastata ihan vaan että V. Mä en herää herätyskelloihin useimmiten, joten V tönii mut hereille. 

Millainen olisi sun unelmien päivä? Tää on hankala! Mulla on ihan unelmapäivä jo sellainen aurinkoinen päivä! Parasta olis syödä V:n kanssa ihana aamupala croissanttien ja kuoharin kera, mukaan tietty jotain makeaa herkkua, vaikka kristallipullaa. Unelmapäivänä mä ajaisin itse autolla shoppailemaan, löytäisin täydellisiä asukokonaisuuksia. V lähtisi makutuomariksi eikä sitä ärsyttäisi yhtään etsiä täydellistä huulipunaa mulle. Kävisimme lounaalla kahvilassa ja joisin siellä cappuccinoa. Kotona vaihtaisimme päälle jotkut kivat iltamenoihin sopivat vaatteet ja me mentäis syömään johonkin kivaan ravintolaan. Sitten tultais kotiin katsomaan leffaa, saunomaan ja viettämään muuten vaan laatuaikaa. Sitten V sanoisi että yksityiskone odottaa meitä lentokentällä ja me hypättäisi taksiin joka veisi meidät koneeseen. Me lennettäisi Lontooseen ja oltais siellä viikko. Lentomatkalla olisin voittanut eurojackpotissa 90 miljoonaa.

Hah, tää nyt lähti vähän laukalle, mut toi ois ihan super ihanaa oikeestikin tuohon yksityiskoneeseen asti! :D Ei siis mun unelmat ei oo mitään hirveen övereitä! Mun mielestä olis kiva just se että on hyvä sää, hyvää aamupalaa, hyvät yöunet ja hyvä seura! 


Jätä ♥ jos luit loppuun asti !

8 kommenttia:

 1. Todella hyviä vastauksia, tykkäsin kovasti lukea tätä postausta! :) Mä ainakin kuulisin mielelläni teidän rakkaustarinan, tykkään niitäkin lukea :)<3 Lontoo on munkin lempikaupunki, sinne haluan ehdottomasti uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla, kiitos! :) Lontoo on varmasti ihana, oon aina ihan onnessani jos jossain on vaikka Lontoo-postaus! :D

   Mepäs joku ilta istutaan V:n kanssa alas ja aletaan kirjoittaa! :)

   Poista
 2. Luin kaiken!<3 :D Ihania vastauksia, ja Lontoo todellakin on sellainen paikka missä sun täytyy päästä käymään! :) Mä lähtisin mielelläni kiertelemään sun kanssa Lontoota jos ottaisit pikareissun tänne ennen tammikuun loppua hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiva kuulla! <3 Tiiätkö mä kyllä kerron jos Lontoo kutsuu ! <3 Ois ihan mahtavaa kierrellä siellä jonkun kanssa joka jo vähän tuntee paikallisia tapoja! :)

   Poista
 3. Näitä vastauksia oli tosi kiva lukea! Mäkin luin kaiken 😄 Ongelmana vaan on, että oon jo unohtanut puolet pointeista joita halusin kommentoida... Itsekin kadun omaa punk/emo vaihettani ja muistan hyvin myös tuon kuinka aikoinaan oli coolia pukea onlyn mahdollisimman värikkäitä toppeja päällekäin! Itse lähdin Berliiniin ihan vaan museoita katselemaan ja ihastuin kanssa siihen kaupunkiin! Mutta kyllä se Lontoo on myös mun lemppari ❤️ Mä vähän komppaan Elliä eli jos oot Lontoossa joskus samaan aikaan kun minä niin oon aina valmis siellä miittaamaan, tai lähtemään reissuun jos kaipaat puolituntematonta matkaseuraa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, kiva kuulla! <3 Apua, mun gootti/emo/punk vaiheessa käytin erittäin huonosti blendattua vihreää smoky eyes-meikkiä! Ikuiset traumat vihreästä meikistä sen takia! :D

   Mä aina ihailen sun Lontoo-juttuja sun blogissa! Olis muuten ihan mahtavaa saada matkaseuraa Lontooseen! <3

   Poista

xxx