KAUPUNKIJOULUKORTIT

maanantai 11. joulukuuta 2017

Joulukorttien lähettäminen on yksi perinne, jonka uskon pysyvän ihan koko loppuelämän. Pienestä asti kirjoitettiin äidin kanssa joulukortteja keittiön pöydän ääressä ja niitä kortteja tuntui olevan kymmeniä! Meillä oli lajiteltu aina kortit niihin "hassuihin" joulukortteihin ja sitten niihin perinteisempiin, yleensä kukka- ja kynttiläkuvioisiin "rauhallisempiin" kortteihin. Hassummat kortit menivät kummeille ja perhetutuille ja rauhallisemmat vanhemmalle väelle. Mä sain aina valita sopivasta pinosta kortin joka sitten lähetettiin. Tekikö kukaan muu näin? :)


Kun muutin omilleni 4 vuotta sitten, aloin lähettää itse kortteja läheisille. Mun korttien määrä on huomattavasti pienempi kuin se, minkä äiti lähettää, mutta äitin lähettämissä korteissa lukee myös mun nimi. Mä lähetän kortin aina äitille, isille, veljelle ja mummille ja ukille, sekä yhdelle ystävälle Saksaan. Tänä vuonna uutena kortin saajana on Villen vanhemmat! Korttien valitseminen ja kirjoittaminen on varmasti yksi mun lempparijoulujutuista!

Tänä vuonna mun joulukortit ovat Kuopio-teemalla! Näiden korttien takaa löytyy Ileart-niminen yritys, joka on kuvanut kuopiolaisille tärkeitä kohteita ja muokannut niistä ihania joulumaisemia! Näiden toteutus ja idea on ihan älyttömän hyvin onnistuneet ja halusin lähettää palan jouluista Kuopiota myös mun läheisille! Korteissa on kuvattu Puijon tornia, Kaupungintaloa, satamaa ja Tuomiokirkkoa! Tuolta nettikaupasta löytyy myös muutaman muun kaupungin maisemiin tehtyä joulukorttia, käy kurkkaamassa löytyykö sun kotikaupunki sieltä! Omat kortit mä oon ostanut ihan mun lähi K-supermarketista, mutta näitä näkyi myös Sokoksella.

Huomenna 12.12 on viimeinen päivä postittaa joulukortit punaisessa kuoressa! Muistahan lähettää joulukortteja läheisille, se piristää oikeesti tosi paljon kortin saajaa ja myös sua itseä!

Kuuluuko korttien lähettäminen sun jouluperinteisiin?

18 kommenttia:

 1. Tosi upeita joulukortteja! Itse en tänä vuonna lähetä kortteja vaan annan ne henkilökohtaisesti jokaiselle. Itselle tuttu perinne on tehdä kortit itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan, näiden toteutus on ihan huippu! <3

   Itse tehdyt kortit on kyllä ihania! :)

   Poista
 2. Ihanan näköisiä joulukortteja! <3 Mä oon lähettänyt jo vuosia joulukortteja, tänä vuonna tein ne jopa ihan itse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä nättejä! <3 Joulukortit pitää aina lähettää kaikille, ihan paras jouluperinne! <3

   Poista
 3. Vitsi miten kauniit kortit löysit! Mua naurattaa, koska ite muistutin korttien lähettämisestä jo 3. Päivä ja yhä ne odottaa lähettämistään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä nätit! <3

   Hahah, voi ei, sun ois pitänyt postittaa ne silloin! :D Mä vein nää postiin itsenäisyyspäivänä koska muuten mä aina unohdan! :D

   Poista
 4. Vau kun upeita kortteja! Mullakin oli just tuo tapana pienempänä, että mä sain valita, millaiset kortit kullekin lähetetään. Se oli kyllä ihanaa! :D Pitää kyllä itelläki ruveta lähettämään joulukortteja, ehkä ensi jouluna vaikkapa. Tänä jouluna annan kortit vain kavereille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä tosi kauniit kortit, tykkään tosi paljon! <3

   Tuo korttien valitseminen oli ihanaa pienenä! Tulee samanlainen fiilis kun on kaupassa valitsemassa niitä kortteja! <3

   SUosittelen kyllä korttien lähettelyä ihan muulloinkin kuin jouluna! Mä oon aina ihan onnessani kun saan ihan perinteisen kirjeen! :)

   Poista
 5. Todella kauniita kortteja <3 Minunkin joulutraditioihin kuuluu ehdottomasti korttien lähettäminen, siitä tulee aina niin hyvä fiilis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihanat, niin erilaiset! :) Kortteja on niin kiva lähettää, ihan ympäri vuoden! <3

   Poista
 6. Niin symppiksen näköiset kortit! :D<3 Meillä on ollut tänä vuonna paljon ongelmaa korttien kanssa kun mä olen Englannissa ja poikaystävä Suomessa ja yhdessä kuitenkin olisi ne taas tarkoitus lähettää haha, mutta ehkä tää tästä ja ehkä kortit löytää perille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö, niin söpöt! <3 :D Toi vaatii kieltämättä vähän suunnittelua! :D mutta eiköhän kaikki kortit löydä perille! <3

   Poista
 7. Mulla oli pienempänä aivan sama perinne äidin kanssa, sain valita kortin ja liimata postimerkit. Ihania muistoja <3 Mulle joulukortit merkitsevät muutenkin henkilökohtaisesti tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihania joulumuistoja! <3
   Mun mielestä on kanssa ihana saada ja lähettää joulukortteja! <3

   Poista
 8. Joulukorttien kirjoittaminen ja lähettäminen on niin ihanaa ♥ Se on ollut mun suosikkipuuha ihan pienestä lähtien :D Nykyään äiti kylläkin kirjoittaa ja lähettää kaikki meidän kortit, mutta niissä on silti aina mun nimi myös mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin on! Parasta kun saa valita kortteja ja kirjoittaa niitä! >3
   Meillä äiti tekee samaa, mun ja mun veljen nimet on korteissa vaikka ei asuta kotona enää :) Mutta mä en ihan kaukaisimpia sukulaisia tunne, niin heille ei tule lähetettyä itse omia kortteja, siksi äiti hoitaa sen osuuden! :)

   Poista
 9. Kivannäköisiä kortteja! :)
  Mä en tänä vuonna lähettänyt joulukortteja, vaan annoin ne kavereille pikkujouluissa. :D
  Muistan, että meilläkin oli tapana kortteja tehdessä valita korttien kuvat sen mukaan, mikä olisi kenenkin kortinsaajan tyylinen ja tätä tapaa mä käytän itsekin edelleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kieltämättä aika söpöjä! <3
   Mutta tuohan on oikeesti sama asia antaa ne ihan kasvotusten, mä en vaan pääse näkemään ketään ennen joulua joten mun on pakko lähettää postissa! :)

   Ihana kun muillakin on ollut sama tapa jo pienenä! <3

   Poista

xxx