MUN JA VILLEN ITSENÄISYYSPÄIVÄ

lauantai 9. joulukuuta 2017Tänä vuonna oli mun ja Villen ensimmäinen yhdessä vietetty itsenäisyyspäivä. Vietettiin tosi perinteistä itsenäisyyspäivää Linnan juhlien ja kuoharin kera, mutta päästiin lisäksi seuraamaan itsenäisyyspäivän paraatia joka järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa. Mä en oo koskaan nähnyt paraatia, joten oli tosi kiva päästä näkemään se paikanpäältä! Vaikka porukkaa oli niin paljon ettei paraatia kovin tarkasti nähnyt, oli tunnelma väkijoukossa niin hyvä ettei se haitannut! Paraatin jälkeen kiersimme torilla olleen näyttelyn läpi. Mun mielestä nää on tosi mielenkiintoisia tapahtumia ja tosi tärkeitä itsenäisyyspäivän perinteitä, ja mikä parasta, tällä kertaa kotikaupungissa!

Paraatin jälkeen käytiin viemässä Villen kanssa Joulupuu-keräykseen pieni lahja. Yksi parhaista jutuista mitä oon tehnyt tänä vuonna! Käykää tekin osallistumassa siihen! Lahjan ei todellakaan tarvitse olla mikään kallis, se tuo varmasti hyvää joulumieltä lahjan saajalle ja myös sulle!

Kotiin päästyä tehtiin ruokaa ja katsottiin itsenäisyyspäivän ilotulitusta ikkunasta. Perinteiset itsenäisyyspäivän ohjelmat tuli myös katsottua telkkarista, myös tuo paraati, jota käytiin katsomassa. Mä odotan eniten aina Linnan juhlia ja tänä vuonna aloitettiin Linnan kisakatsomo kuohuviinin ja glögijuustokakun kera. Eniten jännäsin Jennin pukua, mikä oli tosi kaunis, ihan kuin koko nainen itsekin! Me mietittiin äidin kanssa Jennin puvun väriä ja arvattiin kyllä tosi lähelle molemmat! Tää on meidän tärkee itsenäisyyspäivän perinne, hah!

Itsenäisyyden juhlinta oli meillä tosi perinteistä, ja oli kivaa että tuo paraati toi siihen vaihtelua! Kertokaas, miten teidän itsenäisyyspäivä sujui?

10 kommenttia:

 1. Oi, toi paraati on kyllä niin hieno! <3 oltiin muutama vuosi sitten kattomassa sitä Tampereella.. oli kyllä aika mahtava kokemus.. IHana kuulla,että ootte kans vieneet joulupuu- keräykseen lahjan! <3 Mä vein knas viikolla muutaman pienen paketin sinne <3 Jennin puku oli kyllä niin hänelle sopiva - just tarpeeks peittävä, mutta kuitenkin siinä oli kaunis malli.

  Me oltiin itsenäisyyspäivänä T:n vanhemmilla kylässä, sitten illalla linnanjuhlien katsomista sekä käytiin kotona (puu)saunassa. Oli kyllä ihan onnistunut päivä! <3

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paraati oli kyllä tosi hieno kokemus, tosi arvokas itsenäisyyspäivän ohjelma! :)
   Joulupuu-keräykseen oli kyllä ihana osallistua, tulee vieläkin hyvä mieli kun ajattelee että on tehnyt jollekin hyvää! <3

   Ja niinpä, paremmin en osais tuota Jennin pukua kuvailla! Niin kaunis! <3

   Tuo teidän itsenäisyyspäivä kuulostaa ihanalta, tulipas ikävä saunomista! <3 Ihanaa viikonloppua myös sulle! <3

   Poista
 2. Ihanan päivän ootte viettänyt, itehän menin viettämää perinteisesti porukoiden luo itsenäisyyspäivää! Haluaisin kans kovasti osallistua joulupuukeräykseen tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, mäkin olisin mennyt porukoille jos olisi ollut aikaa reissata! :) Äitin kanssa kuitenkin vaihdettiin Linnan juhlien kommentit viesteillä, hah! :D

   Käy osallistumassa, en voi tarpeeks kuvailla sitä mikä fiilis siitä jäi itsellekin! <3

   Poista
 3. Oon samaa mieltä tosta Jennin puvusta ja muutenkin hänen koko olemuksestaan, upea :) Toi paraati näytti niin upealta sun snäpeistä ja myös näistä kuvista! Ois siistiä päästä itsekin joskus näkemään tuo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni on yksi mun girl crusheista! <3 Niin tyylikäs!
   Tuo paraati oli kyllä tosi ihana kokemus, suosittelen menemään jos se sattuu omaan kaupunkiin! :)

   Poista
 4. Ihana itsenäisyyspäivä teillä ♥ Mä nukuin pitkään itsenäisyyspäivänä, mutta heräsin kuitenkin sopivasti siihen, että kerkesin katsomaan Tuntemattoman ihan alusta asti :D Sitten käytiin katsomassa kynttiläpolkua, joka tehtiin siihen meidän lähelle 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ja illalla katsottiin tietenkin myös Linnan juhlat :) Aika perinteinen itsenäisyyspäivä siis mullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteinen itsenäisyyspäivä on ihana! <3 Tuo kynttiläpolku kuulostaa niin kauniilta! <3
   Linnan juhlat on ihan pakollinen katsottava joka vuosi, itsenäisyyspäivä ei oo itsenäisyyspäivä ilman ! :)

   Poista
 5. Kivalta kuulostaa teidän itsenäisyyspäivä! :)
  Mekin vietettiin poikaystävän kanssa tänä vuonna ekaa kertaa itsenäisyyspäivää yhdessä. Käytiin keskustassa katsomassa ajankulkuetta, tehtiin hyvää ruokaa ja katsottiin linnan juhlia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan kuuloinen itsenäisyyspäivä myös teillä! <3 Tuo ajankulkue kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, sellainen olisi vielä kiva nähdä! :)

   Poista

xxx