VALEHTELENKO SOMESSA

perjantai 6. heinäkuuta 2018

Ihana Elli haastoi mut ehkä tämän hetken mielenkiintoisimpaan blogihaasteeseen, joka koskee somessa ja netissä valehtelua. Tää haaste sai kyllä pohtimaan omaa somevalehtelua ihan eri kantilta, koska huomasin tekeväni monia "somevalheita" ihan automaattisesti sen enempiä miettimättä! Käykääs kurkkaamassa myös Ellin vastaukset haasteeseen!

Menen niihin hotelleihin, ravontoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.


Osittain kyllä! Etenkin kahvilat ja ravintolat valitsen kivan palvelun ja fiiliksen lisäksi myös pitkälti sisustuksen mukaan!


Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.


Tämäkin pitää osittain paikkaansa. Mun sisustusmaku on ollut hyvin samanlainen jo kauan ennen blogia, mutta asuja kuvatessa tulee tietenkin edes vähän panostettua! Normaalitilassa kuljen poikaystävän t-paidassa ja hiukset takussa, joten ero vaikkapa tämän postauksen kuvien ja "todellisuuden" välillä on iso!


En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories-videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.


Otan kuvia myös ilman meikkiä, mutta yleensä käytän silloin vähintään mustavalkoista suodatinta tai muuta filtteriä! Saatan käydä kaupassa ilman meikkiä, mutta somessa ilman meikkiä oleminen tuntuu vielä vieraalta.

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

Mä varmaan ymmärrän tämän väitteen tosi väärin, mutta mä en koe, että mulla olisi se oma brändi. Mutta kyllä musta tuntuu. että mulla on kuitenkin aika selkeä oma tyyli kirjoittaa!

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Käsittelisin kyllä jos osaisin! Esimerkiksi näissä kuvissa hohtava juurikasvu olisi käsitelty olemattomiin ja farkkujen lahkeessa oleva irtonainen narun pätkä lähtisi. Tällä hetkellä muokkaan kuvista vain värien kirkkauksia ja kontrasteja!

Siloittelen elämääni somessa.

Tottakai! Mieluummin itsekin luen somesta siitä miten elämä on ihanaa kuin niistä kurjista jutuista. En usko että kukaan haluaa somessa jakaa omaa huonoa oloaan tai saati sitten lukea kurjuudesta. Jätän taktisesti monta asiaa kertomatta ja näyttämättä, kuten mun tekokynsistä kärsineet omat kynnet tällä hetkellä!

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

En onneksi! Tosin olen tehnyt niitä niin vähän, että olisi aika kamalaa katua niitä! Toivon tosissani, että blogiyhteistöiden kanssa ei tule ongelmia missään vaiheessa.


Bloggaajien elämä on glamourista.

Kyllä se on kaukana siitä, hah! Se pienen pieni prosentti joka somessa tulee jaettua ei kerro mitään oikeasta elämästä!


Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

En normaalisti! Mutta kuvausreissuilla mietin taustoja ja kuvakulmia! Oon aika spontaani instan suhteen, mutta joskus joku kuvauskohde on vaan tosi instagrammattavan näköinen, hah!

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

En oo koskaan ladannut Jodelia enkä aio, mun mielestä se on vaan inhottava sovellus, jossa saa haukkua ja juoruta nimettömänä sydämensä kyllyydestä! Ihan kiehahtaa pelkkä Jodelin nimi, hahah! Omaa nimeä en googlaa, olis aika kamala löytää itsestäni jotain juttuja. Mun blogi on myös niin pieni, että tuskin musta löytyisikään mitään!

Tutustun blogin / somen kautta ihmisiin, joiden toivon auttavan itseni kuuluisuuteen.

En, mun mielestä törkeintä ikinä on hyödyntää toisten ihmisten ahkerointia ja matkustaa siivellä. Toivottavasti kukaan ei tee näin!

Blogin kirjoittaminen on helppoa.

Sekä että, bloggaamisessa on ihan huippua just se, että kuka vaan voi aloittaa! Kääntöpuolena blogi vie loppujen lopuksi paljon aikaa ja monet kuvat vaativat kaverin kameran taakse. Pitää myös muistaa pienet tekniset ongelmat joita blogi tuo. Mulla on tällä hetkellä joku vika tässä blogipohjassa ja osa koodeista ei toimi, mikä sitten näkyy kuvien ja tekstien epätasaisuudessa. Ai että se ärsyttää! Blogissa on paljon muutakin kuin kuvia ja tekstiä, mutta se tästä tekeekin kivaa!
Ruutupaita & Farkut BIK BOK // T-paita H&M // Kengät CONVERSE // Laukku COACH

Haastan SofianTerhin ja Katjan! Olis ihan huippua jos laittaisitte tän blogihaasteen kiertoon, muistakaa vastata väittämiin, kertoa kuka teidät haastoi ja lisätkää haasteeseen joku blogia tai somea koskeva väittämä ja vastatkaa siihen! ♡

Miten sä valehtelet somessa? Eikö olekin aika pieniä juttuja joita tulee tehtyä ihan huomaamatta? Onko somessa valehtelu sun mielestä ok vai pitäiskö sitä välttää?

8 kommenttia:

 1. Tää on oikeesti tosi mielenkiintoinen haaste! Somessa on oikeasti vähän outoa olla ilman meikkiä ja itse olen sen takia ihan väkisellä lisänny instaan pari kuvaa, joissa olen täysin meikittä. Hyviä ajatuksia sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikö vaan, tää oli oikeesti ajatuksia herättävä haaste! :) Somessa on kyllä hankala olla ilman meikkiä, mikä on vähän tyhmää! :)

   Poista
 2. Mahtavaa, että tällainen haaste kiertää blogeissa! Arvostan rehellisyyttäsi näissä vastauksissa :)

  - Kiia // https://kiiainnanmaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää haaste on kyllä huippu! <3 Ja kiitos kovasti! <3

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, oon ajatellutkin, että tämä olisi kiva toteuttaa <3 Oot keksinyt hyvät vastaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! <3 Tää oli huippukiva haaste! :) Sit vaan vastailemaan!

   Poista
 4. Jee kiva että teit tämän!<3 Tää on kyllä niin silmiä avaava ja hauska haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli niin kiva tehdä, kiitos vielä haasteesta! <3 Ja tää tosiaan sai miettimään somekäyttäytymistä, hahah! :D

   Poista

xxx