AMK, EXPECTATION VS. REALITY

torstai 31. elokuuta 2017

Nyt on enää ihan muutama päivä siihen että mun opiskelut alkaa, joten tulin muistelemaan mun fuksivuotta tänne blogin puolelle. Tää on vähän kärjistetty versio, joten ihan tosissaan tätä ei kannata ottaa, mutta oon varma että muut AMKissa opiskelevat voivat osittain samaistua! ;)


EKA PÄIVÄ

Odotukset: Näät jo mielessäsi miten opiskelet ahkerasti, käyt välillä opiskelijabileissä, teet vihdoinkin kaikki tehtävät ajoissa, hoidat kerralla opiskeluasiat kuntoon. Tutustut reippaasti uusiin ihmisiin.

Todellisuus: Menet ekana päivänä kouluun, haahuilet siellä muiden fuksien kanssa. Saat hirmuisesti infoa opettajilta, lappuja ja muita. Muistiin ei jää puoliakaan, mutta ainakin oot oikeassa ryhmässä uusien ryhmäläisten kanssa. Tuutorit esittelevät kampusta, mutta kuljet oman ryhmäsi perässä etkä kuule mitään. Menet syömään ja alat ikävöidä ilmaista kouluruokaa.
Koulun jälkeen menet kiireellä kotiin, et suinkaan nukkumaan päiväunia, vaan valmistautumaan iltaan ekoihin opiskelijabileisiin. Vannot meneväsi aikaisin nukkumaan, mutta opiskelijahintaiset shotit vievät mennessään samoin kuin taksi vie mennessään jatkoille. Kadotat myös ensimmäisen haalarimerkkisi.

SEURAAVA PÄIVÄ

Odotukset: Lähdet levänneenä toiseen koulupäivään. Olet varma että tänään opiskellaan kaikkia niitä mielenkiintoisia juttuja joita olet koko elämäsi halunut opiskella.

Todellisuus: Skippaat aamuluennot, koska et selvinnyt kouluun. Kadut joka ainutta shottia jonka kumosit uusien kavereittesi kanssa. Onneksi et jäänyt paljosta paitsi, sillä toisena koulupäivänä opetellaan vain käyttämään Moodlea ja Wilmaa. Haluaisit mennä syömään ruokalaan tai hakea kahviosta sämpylää, mutta et enää muista missä ne ovat. Onneksi oman ryhmän Whatsapp-ryhmässä voi kysyä miten tiettyyn luokkaan pääsee, koska et enää muista mikä rakennuksista on B ja mikä C. Tuutorit tulevat kertomaan että tänä iltana on toiset starttibileet. Skarppaat viimeisten luentojen aikana ja menet kotiin valmistautumaan uusiin illan bileisiin.


LOPPUVIIKKO

Odotukset: Lupaat skarpata, koska et ole ollut parhaimmillasi koulussa muutamana päivänä. Tiedät jo tulevan illan bileistä mutta vannot jättäväsi ne väliin. Huomaat että viimeiset luennot loppuvat kuudelta. Opiskelet kunniallisesti viimeiseen minuuttiin asti ja teet muistiinpanoja.

Todellisuus: Pohdit kavereittesi kanssa onko kolmas ilta opiskelijabileitä liikaa. Päädytte siihen tulokseet että vain vahvat selviävät tässä maailmassa. Päädytte vielä yksiin bileisiin, mutta tulet kotiin ajoissa. Seuraavana aamuna huomaat aamuluentojen peruuntuneen, joten laitoit herätyskellon turhaan päälle ja skippasit hyvät bileet.
Käyt yhtenä päivänä kaikilla luennoilla, mutta kotona et enää tee tehtäviä. Saat isoja ryhmätöitä, mutta niiden deadlineihin on vielä pari kuukautta, joten niiden tekemiseen on vaikka kuinka paljon aikaa. Kaikki aika menee omien haalarien odotteluun ja siihen että löytää koulun ruokalan tai edes sen kahvion. Olet myös huomannut että inhoat yli puolta sun koulukavereista.


LOPPUVUOSI

Odotukset: Jokaisen uuden kurssin alussa päätät tehdä tehtävät kunnialla läpi ja ajoissa. Odotat satunnaisia opiskeljabileitä, sillä opit pian mitkä bileet "must" ja mitkä voi jättää väliin. Päätät että myöhästely ja luentojen skippaaminen loppuu heti alkuunsa. Odotatat haalarimerkkien ompelua ja hauskaa örvellystä haalarit jalassa.

Todellisuus: Huomaat että viikossa on aina yhdet bileet joihin haluat osallistua, mutta menet myös toisiin koska sinne menee myös söpö poika yliopistosta. Skippaat aina vaan useammat ja useammat aamuluennot, joskus myös iltaluennot ja välillä kaikki luennot. Ainoa syy tulla aamulla koululle on bileiden lipunmyynti, koska et halua jäädä ilman! Ompelet pari haalarimerkkiä, ne menevät vinoon ja haluat aloittaa alusta. Kyllästyt ompelemaan ja liimaat merkit kiinni = tästä tulee sanomista !!! Huomaat miten merkkien ompelijat jakautuvat kolmeen eri kastiin: Niihin jotka ompelevat merkit yhdellä ainoalla värillä, niihin jotka ostavat uuden, merkin värisen langan jokaiselle merkille (minä!) ja niihin jotka liimaavat merkit. Ei näin!
Huomaat että kurssien päätehtävien deadline on yleensä tänään tai viikko sitten ja pyhität koko päivän keksien viidentoista sivun esseeseen omia satuja ja toivot että opettaja ei huomaa. Menet muutaman kerran kouluun tietämättä alkavasta tentistä. Huomaat että aika kuluu nopeasti takarivissä Netflixiä katsellen. Edistyt myös nopeasti Facebookin peleissä! Aika kuitenkin kuluu nopeasti ja kohta huomaat olevasi kesälomalla!

Millaisia koulumuistoja teillä on? Pystytkö samaistumaan tähän postaukseen? :)

15 kommenttia:

 1. Itse en tällä hetkellä opiskele amk:ssa enkä yliopistossa, mutta tää oli joka tapauksessa todella hauska postaus ja varmasti monet tähän samaistuvat!😂

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä toivon että moni samaistuu etten paljasta liikaa mun opiskelumotivaatiosta, hah! :D

   Poista
 2. Hahaah, ihan huippu postaus! Oot muuten sairaan hyvä kirjottaan, peukku sille!! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana kuulla, mä oon ajatellut että oon ihan surkee! :)

   Poista
 3. Hauska postaus, vaikka itse en aiheesta tiedä mitään :D

  Tosin Amiksissa meni niin, että tuntien aikana pelattiin FB:ssä pelejä ja kaverin kanssa taisteltiin kumpi on korkeammalla levelillä :D

  Ja esim. opparin kirjoitin viikkoa ennen valmistumista, mutta tein sen ja valmistuin ajoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Apua, oppari viikossa? :D Mulle iskee jo pientä stressiä ja mulla on 1,5 vuotta aikaa siihen :D

   Poista
  2. Joo, opettajat kertoi asiat "hieman" liian myöhään, niin piti pistää vauhtia näppikselle! Ensin piti tuskailla sen aiheen kanssa. Valmistuin kuitenkin kesällä 2012, kaveri ei kerennyt ja valmistui syksyllä :D

   Poista
 4. Eikä, tuli kyllä niin oma fuksivuosi mieleen :-DD Tää oli mainio postaus!

  VastaaPoista
 5. Voi ei mä nauroin tälle, ihan mahtavasti kirjoitettu! Mulla alkoi nyt fuksivuosi yliopistossa, ja vähän pelkään että toi todellisuus-osio taitaa mullekin käydä vähän enemmän toteen...:D Mut ihan mahtava postaus! XD

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos paljon! :D Mä luulen että mun ja sun fuksivuodessa on paaaaaljon yhtäläisyyksiä! :D

   Poista
 6. Hahah tää oli hauska! Samaistun!😂😆

  VastaaPoista
 7. Hahaah, hauska postaus :D Mulla itellä ei oo kokemusta vielä mistään tälläsestä, mutta oon kuullu veli- ja siskopuolelta aika paljon samankaltaisia juttuja :DD

  VastaaPoista

xxx